المقادير:
½ كيلو جمبري مقشر
3 فص ثوم مفروم
2 ثمرة طماطم مقطعة
ملعقة صغيرة زيت زيتون
2 ثمرة بصل مقطعة شرائح
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
½ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
3 ثمرة فلفل رومي أخضر وألوان
ملح وفلفل
الطريقة:
1- اخلطي الجمبري مع المكوّنات السابقة كلها -إلا زيت الزيتون- في طبق غويط وقلّبيها كويس، وسيبيها في التلاجة لمدة ساعتين على الأقل.
2- حطّي الخليط مع ملعقة زيت الزيتون في طاسة صاج أو تيفال كبيرة على نار هادية، وقلّبيه كل شوية، وضيفي له مية كل ما يحتاج لحد ما يستوي الجمبري خالص.. وقدّميه مع مكرونة بالصوص الأبيض
½ كيلو جمبري مقشر
3 فص ثوم مفروم
2 ثمرة طماطم مقطعة
ملعقة صغيرة زيت زيتون
2 ثمرة بصل مقطعة شرائح
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
½ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
3 ثمرة فلفل رومي أخضر وألوان
ملح وفلفل
الطريقة:
1- اخلطي الجمبري مع المكوّنات السابقة كلها -إلا زيت الزيتون- في طبق غويط وقلّبيها كويس، وسيبيها في التلاجة لمدة ساعتين على الأقل.
2- حطّي الخليط مع ملعقة زيت الزيتون في طاسة صاج أو تيفال كبيرة على نار هادية، وقلّبيه كل شوية، وضيفي له مية كل ما يحتاج لحد ما يستوي الجمبري خالص.. وقدّميه مع مكرونة بالصوص الأبيض