مشويات مشكّلة

Wednesday, 24 October 2012

المقادير:
كيلو لحمة ضاني للكباب (يفضّل تكون من منطقة الفخذ)

1/ 2 كيلو لحمة ضاني مفرومة للكفتة (يفضّل تكون نسبة الدهن فيه مش أكتر من 20%)
1/ 2 كيلو ريش ضاني
4 حبات بصل متوسطة
كوب بقدونس مفروم
ملح وفلفل
1/ 2 كوب عصير ليمون
2 كوب عصير طماطم
زعتر

الطريقة:
1- ابشري البصل، وحطي عليه شوية خل وملح صغيرين؛ علشان ينزّل الميه بتاعته، وبعد كده صفّيه من الميه كويس، واعصريه وسيبيه على جنب.

2- حطّي قطع اللحمة الخاصة بالكباب والريش في مية البصل، وتبّليهم بالملح والفلفل، وضيفي معاهم شوية زعتر، وعصير طماطم، وعصير ليمون، وملح وفلفل، وغطّيه وشيليه في الثلاجة لمدة 3 ساعات على الأقل؛ علشان تتشرّب من التتبيلة.

3- بالنسبة لبشر البصل هتستخدميه لعمل الكفتة، وده بإنك تحطيه على اللحمة المفرومة، وضيفي معاه البقدونس، وبعدين تبليها بالملح والفلفل.

4- حطّي قطع اللحم (الكباب) في الأسياخ؛ بس راعي إن عددها يكون قليل، وتكون في منتصف السيخ.

5- صبّعي اللحمة المفرومة على الأسياخ، مع الضغط عليها علشان حجمها يبقى متساوي.

6- حطّي أسياخ الكباب والكفتة مع الريش على الشواية، وسيبيهم لغاية ما يستووا؛ بس راعي إن كل حاجة منهم ليها توقيت في التسوية؛ فلازم تكوني منتبهة كويس علشان الحاجة ما تنشفش منك، وكمان لما تحطي الكفتة على الشواية سيبيها لمدة دقيقتين، وبعد كده أقلبيها على الجنب التاني، علشان تتماسك كويس، وما تفكش من السيخ.
عند التقديم ممكن تقدّمي معاهم خضراوات مشوية وسلطة خضراء.. وبالهنا والشفا.

الطرب
علشان تعملي الطرب بتجيبي المنديل (الغلاف الرقيق اللي بيُحيط بالمعدة)، وبتتبليه بنفس التتبيلة الخاصة بالكباب، وبعد كده بتحشيه بخلطة الكفتة، وتقفليه كويس من كل الجوانب، وبعد كده حطيه على الشواية لغاية ما يستوي

 

Followers

تبادل اعلاني

Blog Archive

Powered by Blogger.

المشاركات الشائعة

لتحميل هذا القالب ..~