الخبز الكيزر

Thursday 1 November 2012



المقادير:
اتنين و نص كوب دقيق منخول
ذرة ملح
1ملعقة زبده
بيضه
1ملعقه كبيرة عسل نحل
كوب الا ربع لبن دافيء للعجن
قطعة خميرة ف حجم عين الجمل.
سمسم و حبه البركه للتزيين الوجه

الطريقة:
نقلب الخميرة مع ملعقة صغيرة سكر فى ربع كوب ماء دافئ
و نتركها 10 دقائق للتفاعل
نضع في العجانه الدقيق + الزبده + البيضه و نتركهم يتخلطوا حتي تصير حبيبات
ثم نضع اللبن الدافيء و نعجن لمدة 10 دقائق
ثم نضيف الخميرة التي تفاعلت و نعجن حتي يمتزج الخليط جيدا ( و ممكن نجدها ملزقة شوية بس هتصير بعد التخمير ممتازة ) و نتركها ساعه تخمر
ثم نشكلها كما نشاء في صواني مدهونه زبدة او نضع ورق زبده و ندهنه برضه و نترك مسافات بينهم و نتركهم في الصواني لمده ساعة سوف يتضاعف حجمهم ايضا ثم ندهن الوجه باللبن و نضع علي الوجه سمسم و حبه البركه للتزيين و نضغط عليها باصبعنا

بالنسبه للخبز:
الفرن يكون على درجة حرارة عالية , و نضع في قاع الفرن صينيه بها ماء مغلي و ملعقه صغيرة خل عشان لونها ما يسودش ( حمام مائى )

نبدا بالخبز و لن ياخد وقت طويل اول ما يحمر نطلعه و نغطيه و هو سخن

 

Followers

تبادل اعلاني

Blog Archive

Powered by Blogger.

المشاركات الشائعة

لتحميل هذا القالب ..~